perjantai 5. helmikuuta 2016

videokoostetta torstaista


Huvittavaa sinänsä,että kirjoitan tätä postausta taas vaihteeksi puhelimella. Tällä kertaa pakosta,koska olemme matkalla Helsinkiin! 

Sen verran taustatietoa,että meillä kävi maanantaina satulaseppä toppaamassa satulan ja ylpeänä voin sanoa maksaneeni koko lystin itse opiskelujapussistani. Pääsin kuitenkin vasta torstaina itse testaamaan satulaa ja samalla se oli ensimmäinen kerta,kun Lapin sairasloman jälkeen tein muutakin kun kävelin. Viime viikon ja tämän viikon on Lapilla ratsastellut muut. 

Oli oikein mukavaa päästä "pitkästä aikaa" oman hevosen selkään. Lapikin oli oikein innoissaan,tunne oli kyllä molemminpuoleinen. 
Tehtiin aika pitkään käynnissä juttuja esim. siirtymiä,avoja,väistöjä ha takaosakäännöksiä. Heti alkuraveissa hevonen ravasi itse eteen ja pystyin itse keskittymään taivutteluun. Tein siirtymiä,että Lapi jäisi "odottamaan" enemmän,eikä vaan paahtaisi menemään. Saatoin jopa hetkeksi ottaa ihan vaan seis ja seisottaa sen kymmenen sekuntia,että hevosen PITÄÄ malttaa,vaikka virtaa olisi miten. Lapi ei olisi malttanut,mutta muutaman siirtymän jälkeen oli paljon paremmin kuulolla.

Ekoissa laukannostoissa se röhki ja pukitteli ja oikein singahti laukkaan. Laukkasin ensin pitkiä sivuja ja ennen kulmaa otin raviin. Otin muutamat pätkät molempiin suuntiin ja annoin hetken kävellä pitkällä ohjalla (koska multa loppu kunto).  Sain myös muutamat hyvät nostot peruutuksesta. Välikäyntejen jälkeen tein ravissa hetken sulkuja ja tein paljon askellajin sisäisiä siirtymiä. Lapi oli kyllä todella herkkä istunnalle,eikä ollut moksiskaan siitä,etten pystynyt istumaan kunnolla,vaan hölskyin ja pompin. 

Otin myös vähän laukkaa vielä ja pitkällä. sivulla menin keskilaukkaa ja taas kulmassa kiinni ja vähän kokosin ja taas pitkä sivu päästeltiin. Muutamat väistötkin  saatiin laukassa,montaa en mennyt,koska Lapi ihan selvästi rupesi väsähtämään ristiselästään,joten annoin ohjaa ja annoin sen laukata pidemmässä muodossa itseni ollessa kevyessä istunnassa. Loppuraveissa olikin vaihde silmässä,eikä Lapi olisi halunnut rauhoittua millään,mutta silti totteli istuntaa. Annoin sen venyttää lopussa ihan kunnolla eteen-alas ja se tyytyväisenä pärski menemään. Käytiin vielä lopuksi maastossa kävelemässä loppukäynnit.
Mutta ei sen enempää löpinää,video puhukoot puolestani! :)

Mitä mieltä olette muuten tämänkaltaisista treenipostauksista? Hyvä vai huono?


7 kommenttia:

  1. Oot Ronja kehittyny iha hirveesti! :) Ja lapiki;)

    Anna//dresssageriding.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. oon ehkä pikkuhiljaa ruvennu ymmärtää noita Lapin käyttöohjeita! :D ehkä joo vähä eri meininki ku suojalammella :)

      Poista
  2. Useemmin postauksia, ja sellasia jossa ratsastusvideoita ja/tai -kuvia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. yritän postailla niin ysein kun koululta ja muilta harrastuksilta kerkeen. :) kuvaajaakin on pakkasilla hankala saada.

      Poista
  3. kiva postaus, ja video. Todella hienoa menoa. :)

    VastaaPoista
  4. Hienon näköstä menoa! Aloin ensi ihmettelee, että miksei sulla oo huopaa, mutta sitten tajusin just lukeneeni että teidän satula on topattu, hyvä minä.. :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos! joo välillä itteleniki tullu joku aivopieru,kun ensin varustanut hepan äitille ja kohta mietin,et mihin huopa jäi... :D sama pää kesät talvet!

      Poista

Sana on vapaa,kuitenkin muistakaa kommentoida asiallisesti! :)