sunnuntai 21. helmikuuta 2016

Puomitunti maneesilla

Varoitan,että kirjoitan tätä postausta silmät ristissä nukuttuani kolmen tunnin päiväunet...
Tänään heräyskello soi jo ennen seitsemää ja kampesin ylös sängystä. Meillä oli lähtö tallilta maneesille jo yhdeksän jälkeen. Ehdin onneksi hyvin laittaa hevosen kuntoon ja pakata tavarat. Oltiin lähdössä kaikki rekan kyytiin viiden hevosen kanssa. Matkustettiin siis erään tallilaisen kanssa "sikaosastolla",eli tavaratilassa,mutta ihan hauska oli siellä istuskella. 
Oltiin maneesilla vähän yli kymmenen ja mulla oli Lapin vuokraaja mukana auttamassa ja kuvaamassa. Saatiin heppa nopeasti laitettua,ehdin kävelyttää ulkona vähän ennen maneesiin menoa.


Kaikki kuvat c) Minttu Eronen!





Verryteltiin kevyessä ravissa pääty-ympyrällä tehden voltteja,aikamme ravttuamme jatkoimme laukassa. Pikaisen verryttelyn jälkeen mentiin jo tehtävää. Meillä oli pääty-ympyrällä kolme maapuomia ja ravipuomit. Piti mennä neliön mallista tietä,ilman kaarevia teitä. Siistit kulmat ja keskelle puomeja. Mentiin molempiin suuntaan alkuun ravissa.Tehtävä oli mielestäni kiva,tarpeeksi haastava,mutta yksinkertainen omalla tavallaan. 


Ollaan viimeksi menty puomeja kesällä ja Lapi oli kyllä aika intopinkeänä niistä. Lisättiin tehtävään laukkaa. Tehtävä jatkui samana kevyessä ravissa,mutta ravipuomien jälkeen nostettiin laukka ja laukattiin maapuomit. 






Muutama epämääräinen loikka tuli,josta jatkettiin ristilaukalla ihan oman huolimattomuuteni takia. Ohjasin puomille vinossa,askel ei sopinut ja hevosen tasapaino horjui. Sain kuitenkin laukan korjattua ja matka jatkui entistä tarkempana. Lapi innostui puomeista ihan älyttömästi ja muutama pukkikin irtosi. :D



Otettiin välikäynnis ja lähdettiin samaa tehtävää,ensin ravissa ja myöhemmin laukassa toiseen suuntaan. Lapi innostui jonkunverran ja se olisi halunnut kaahottaa ihme-lisättyä ravia ympäri maneesia häntä pystyssä,joten sain aika paljon tehdä,että pidätteet meni läpi. Tämä kaahotus näkyi just noilla ravipuomeilla ja mentiin ohi puomeista,koska en ehtinyt kääntää. :D Kuitenkin sain hepan hanskaan ja saatiin jatkettua. 


Tunnista jäi tosi hyvä fiilis,vaikka ei mikään kokonaista tuntia kestänytkään,eikä tehty mitään erityisen haastavaa. Kuitenkin oli pitkästä aikaa kiva päästä maneesille ja puomien pariin. Lapi suoritti kyllä niin kuuliaisesti ja nöyrästi,vaikka ratsastin ihan miten sattuu. Niinkuin tunnin lopussa sanoin Lapin olevan rautainen ammattilainen ja itse istun vain kyydissä,heh. :D 



Loppuraveissa hevonen tuntui tosi hyvälle ja niiden jälkeen hyppäsinkin selästä alas ja laitoin Lapille nuttua niskaan, se nimittäin hikosi todella paljon,vaikka raskas treeni ei ollut,mutta kun on tuommonen laamakarva ja tullaan sisätiloihin,niin kyllä siinä kuuma tulee yhdelle.jos toisellekkin. Kuljetukseen laitoin selänlämmittimen,tuon Eskan fleecen ja toppiksen,jalkoihin tuli kaikkiin BOTit.
Tallilla vaihdoin alle toisen fleecen ja laitoin Lapille sen paremman toppiksen ulos. Juotin sen tallissa ja se ehtikin heittäytyä karsinaan piehtaroimaan,siinähän sitten harjasin uudestaan. :D Ulos vein vielä herralle vettä ja heinää ja se jäi tyytyväisenä nauttimaan talvisäästä.

Näytän omasta mielestä naamasta vähän apinalle ja olenkin naureskellut tälle kuvalle koko illan.. :D 


Lapi pääsi tekemään tuttavuutta myös tammojen kanssa,tamma Dinga olisi jakanut vesiämpärin Lapin kanssa,mutta Lapille ei ilmeisesti kelvannut vesi ilman melassia...:D


Saitte nyt kunnon kuvapläjäyksen kerrankin. Mitä mieltä postauksesta? :) Oletteko itse käyneet jo hallilla treenaamassa?

9 kommenttia:

  1. Tosi kiva postaus, ja kivoja kuvia! :) Mä olisin varmaan viettänyt koko talven maneesilla, muttakun tuo perkuleen Myffi ei vieläkään mene sinne koppiin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos! :) joo ei tuokaa muuli traileriin mielellää mee,asiasta neuvotellaa jokunen tovi,mut tohon rekkaan vaa loikkaa kyytiin ja ihan asiallisesti matkustaa. :D teidän pitää nyt tosissaan ruveta harjottelee lastausta,niin pääsette hallille!

      Poista
  2. Meette hienosti! <3
    Pakko kysyä, mut eikö puomei jne. oo yhtää vaikee mennä koulusatulalla? Mä en pysty olee kunnolla edes kevyessä istunnassa. :-D Tai sit meillä on vaa liian kuppimainen koulusatula ja mulla huono kunto.. :-DD

    VastaaPoista
  3. Kiitos :) <3 Ei oo kyllä mun mielestä,ite en osaa istua estesatulassa. XDd mutta siis kyllä on ihan helppo nousta kevyeeseen,vähän ehkä rupee nopeemmin hapottaa jalkoja. :D Mitä nyt jotain ristikkoa hypännyt,niin joo silleen vaikee kun helposti vaan "röhnähtää" kaulalle,ku ei pääse niin hyvin ylös kun estesatulasta. Mut satulathan on kaikki erilaisia,joillakin helpompaa ja joillaki vaikeempaa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

      Poista
    2. Niin, totta! "Helppo" mun on sanoa, kun meillä on erikseen estesatula ja oon tottunu hyppäämään/menemään sen kanssa puomeja sekä maastoilemaan. Oikeastaan Waltsulla on aina ollu estesatula, joten siksi oon ehkä enemmän tottunu siihen, kuin koulusatulaan. :-D

      Tosin nyt kun sillä on se koulusatula, siinä on oppinut istumaan ja se tuntuu enemmän "kodilta" (jos tiedät mitä tarkoitan/haen tällä takaa) kuin estesatula. Siinä on vaan niin ihana istua! :)

      Poista
    3. voi kyllä,koulu satula on vaan niin 6/5! Oon aina ihan pulassa estepenkissä,kun siinä ei vaan istuta kun koulusstuladsa kun asentokin ihan eri. :D Eipä tuu niin paljoa hypittyä,ettei tarvii hommaa estesatulaa (vaikka semmonen ois niin varmasti vaa pölyyntyis nurkassa XD).

      Poista
  4. Kivasti kirjotat näin ensisilmäykseltä. En löytänyt mistään esittelyä hevosestasi, olisi siitä ollut kiva tietää enemmän :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Vanhoissa postauksissa on yks esittely,mut pitäis varmaan tehdä joku sivupalkkijuttu :D

      Poista

Sana on vapaa,kuitenkin muistakaa kommentoida asiallisesti! :)