keskiviikko 2. toukokuuta 2018

Kevään kunniaksi pomppuja.

Vaikka tällä hetkellä onkin ulkona harmaa ja sateinen keli, niin tulen fiilistelemään viime viikon torstain vähän kesäisempää ratsastusta!

Oltiin sovittu Vilman kanssa, että mennään tallille heti aamusta ja otetaan kummastakin hepasta kuvia.
Aloitettiin Pontesta ja olinkin jo kymmenen maissa aamulla hakemassa Vilmaa ja suunnattiin Savelaan samantien.Aamupäivästä oli oikeasti lämmin ja tarkenin ratsastamaan ihan t-paidallakin, vaikka Vilma kyllä valitti kylmyyttä, voi toki johtua Pontestakin, että mulla oli hiki! :D

Kentällä oli esteitä valmiiksi ja Vilma yllyttikin meitä vähän pomppimaan. Hyvä tilaisuus toki hyödyntää henkistä tukea, sekä laittaa Vilma kasaamaan meille esteitä ja ravipuomeja (kjeh), ja toki saada samalla kivoja kuvia.


Verkkasin ihan tavallisesti alkuun ravissa ja laukassa, pienten välikäyntien jälkeen alettiin tulla ravipuomeja kummastakin suunnasta.
Mua kyllä edelleen jännittää paljon enemmän, jos on monta puomia peräkkäin, mikään muuhan mua ei siinä pelota, kun se, että en hahmota puomien etäisyyksiä kunnolla.
Hyppäämisessähän mua ei pelota selästä lentäminen, en vaan yksinkertaisesti hahmota kunnolla etäisyyksiä, joten pööpöilen ihan omiani aina kyydissä.
Taisin Vilmallekkin verrata, että vähän sama kun ratsastaisi silmät kiinni, ei mitään hajua mihin ollaan menossa! :D

Puomejen kanssa sujuikin ihan kivasti, löysin jo ihan hyvän rytmin ravissa.
Ponte oli oikein kivasti kuulolla, meninkin kumpaakin kierrokseen puomejen jälkeen muutaman askeleen isompaa ravia ja Pontus ampaisi parilla ekalla kerralla kuin ohjus kauhomaan, enkä meinannut osata edes keventää kyydissä, ei siinä, kivahan se on, että heppa tykkää ja innostuu!
Koska Ponte tuntui niin kivalta ratsastaa uskaltauduin menemään pientä ristikkoa ponnistuspuomien kanssa.
Noista apupuomeista on tullut mulle joku "tuki ja turva", kun olen tajunnut miten paljon helpompaa hyppääminen niiden kanssa on!
Vuosi sitten väänsin Kristalle vastaan, etten varmasti hyppää ponnistuspuomejen kanssa ja Krista yritti siinä sitten selittää, että ne helpottaa hepankin hommaa..:D


Koulupenkillä on tosi vaikea löytää hyvää esteistuntaa, joten en jaksa edes pahoitella mun asentoani hyppykuvissa! :D
Ekoissa hypyissä tarvitsin taas hieman henkistä tukea Vilmalta, vaikka "esteet" olikin ristikkokokoa, mutta helposti jään nyppimään laukkaa pois, ja siinähän onkin sit hepan tosi kiva hypätä.
Meidän olis kyllä pitänyt ottaa jotain videomateriialia tästä tallireissusta, sillä nää keskustelut oli aika huvittavia..:D


Tulin muutaman kerran kumpaakin kierrokseen ristikkoa. Vasempaan kierrokseen homma oli tuttuun tapaan vähän hankalampaa ja toin Ponten vähän huonosti, enkä päässyt oikein hyppyihin kunnolla mukaan, mutta ei Pontus näyttänyt siitä vetävän palkokasvia sieraiimeen. Sain kuitenkin vasempaakin kierrokseen ihan kivan hypyn ja siihen oli hyvä lopettaa.
Käytiin loppukäynnit maastossa ja heppa ainakin näytti olevan hyvinkin tyytyväinen itseensä, oli siis herkkunsa kyllä ansainnut!


1 kommentti:

  1. Ens kerralla kyl varmasti videoo ni tulee varmasti nää keskustelut talteen! :D

    VastaaPoista

Sana on vapaa,kuitenkin muistakaa kommentoida asiallisesti! :)