lauantai 22. lokakuuta 2016

Motivaatio huipussaan.

Kyllä voi ihmistä hymyilyttää,nimittäin hyvin mennyt treeni! Ollaan tämä viikko aika pitkälti maastoiltu ,eikä hirveästi kentällä pyöritty. Löysin nimittäin tosi kivan maastoreitin,joka ihan alkuun käytiin maastakäsin kävelemässä (sain houkuteltua poikaystävän mukaan kheheh.)
Torstaina alkoi mullakin syysloma ja eräs tallikamu lupautu tulla kuvailemaan,joten päätin ratsastaa sitten ihan kunnolla kentällä.
Mulla oli jo aamulla hieman kurkku kipeänä ja päivän mittaan olo vaan heikentyi, joten kunto ei ollut mitä parhain. 


Kaikki kuvat c) Krista Rostén

Alkuun Ponte oli taas hieman jäykkä,kun ei ole joutunut kunnolla maastossa tysökentelemään ja toki 
piti vähän testaillakkin,että joutuuko tässä oikeasti hommiin ja se kyttäili _kokoajan kaikkea_,kuitenkin kerrankin sinnikkäästi vain ratsastin,vaikka se ei niin nätiltä näyttänytkään. Positiivinen asia oli se,että herralla oli virtaa ja se liikkui kivasti itse eteen,vaikka välillä yrittikin lähteä vain juoksemaan. 




Otin alkuun ihan kunnolla laukkaa ja taivuttelin ympyrällä ja menin välillä suoraa uraa,kyllä se moottori sieltä käyntiin jyrähti. :DD Oikea kierros on Pontelle vaikeampi ja se aika herkästi "kaatuu" sinnepäin, varsinkin laukassa, joten sen kanssa pitää olla tarkkana. Oikea kierros on mulle se "helpompi" kierros ja ehkä paremmin pystyn jotenkin sitä puskemaan vähän suoremmaksi. 

Verryttelyn jälkeen otin pienet puhallukset ja jatkoin laukkatyöskentelyä. Tein "tehtävää", jossa menin vähänniinkuin ympyrä kahdeksikkoa, ja keskellä suoristin ja siirsin käyntiin ja muutaman käyntiaskeleen jälkeen uusi laukannosto. Ponte teki taas aika kivoja nostoja ja se laukkasikin jo kivemmin. 


Otin ravissa vielä pikkupätkiä alas istuen,mutta mulla ei ole vielä kuntoa istua kauaa Ponten järkyttävän isossa ravissa ja oikeastaan alas istuessani joudun jarruttelemaan paljon,että se persus pysyy penkissä. 


Ponte parani tosi paljon loppua kohden ja olen erittäin tyytyväinen treeniin. Mulla nousi illalla ihan kunnon kuume,joten Krista liikutti Ponten eilen. Tänään taas äiti täteilee Pontuksen kanssa,niin voin keskittyä vain paranemiseen.

loppuläpsyt hienolle ponille,jolle ei tullut edes hiki! :D

Mulla olis ollut miljoona kuvaa,jotka olisin halunnut työntää tähän postaukseen,mutta suunnittelin uutta banneria ja säästelen niitä "parhaimpia" siihen! 
Miten muiden hevoset näin syksyllä,kerääkö virtaa? 

4 kommenttia:

  1. Hienoja kuvia!

    Ai että kerääkö virtaa? Oi kyllä! Waltsu on niin jumalattoman virtaisa ja elastinen, kun viileät ilmat on tullu. Useampaan otteeseen tällä viikolla se on mm. leikkinyt oria ja ollut muutenkin hurjana. Ei sinänsä haittaa, että papparainen on virtaisa, mut orileikit vois jättää pois.. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos. :)

      oon nauranukki iha hirveesti ku oot kirjottanu kui virtasa Wape on! :D voin luvata,että ei nää rauhotu iän myötä,kuha villiintyy vaa lisää. XD Waldemarin kadonnut sisäinen ori puskee esiin. :D

      Poista
  2. Kiva postaus ja hienoja kuvia. Mä olen huomannut ehkä pienesti, ainakin kun mennään kouluratoja, että Pauli hussuttaa enemmän kuin yleensä. Siis ravissa se yrittää, ravata alta pois jms mutta en oo huomannu muuta muutosta. Nyt saa alkaa laittaa blogiin joulukalenterin luukku ehdotuksia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos. :) oon kans itekki miettiny,et pitäiskö tehä paremalla menestyksellä joulukalenteria tänä vuonna. :D

      Poista

Sana on vapaa,kuitenkin muistakaa kommentoida asiallisesti! :)