torstai 2. kesäkuuta 2016

Muutoksia.

Mulla onkin paljon kerrottavaa,koska tässä keväällä on ehtinyt tapahtua ihan kamalasti lyhyessä ajassa.

 Lapi vietti pientä "lomaa" tuossa toukokuun alussa,kun mulla oli koulujuttuja ihan hirveästi,sekä äitillä oli päivävuoron perään yövuoroa,eli kumpikaan ei vaan ehtinyt käydä kun pikaisesti tallilla kävelyttämässä. Kuitenkin eräs päivä havaitsin Lapissa jäykkyyttä,jonka pystyi kyllä selittämään lomalla,mutta pyöräytettyäni liinassa huomasin,että se ontui oikeaa etusta selvästi. Siinä sitten kissojen ja koirien kanssa tutkiskeltiin jalkaa,eikä löytynyt turvotusta tai huomattavaa lämpöä. Tallissa varmuuden vuoksi kylmäilin jalkaa ja Bottia perään,siitä suora soitto äidille ja toimintasuunnitelman punomista. 

Pari päivää myöhemmin oltiikin jo klinikalla ja siellä menikin puolet päivästä. Hevosen tutkimisen ja taivutuksien jälkeen siirryttiin puuduttelemaan kinttua. Jalka siis puudutettiin etupolvesta alaspäin ja kaiken järjen mukaan pitäisi ontumisen loppua,mutta ei vastannut mitenkään. Monen klinikalla vietetyn tunnin jälkeen viimeinen vaihtoehto oli puuduttaa olkapää,mutta ei sieltäkään mitään vastausta,selvää diagnoosia ei saatu tehtyä,mutta lääkäri arveli Lapin riehunessaan tai esim. kaatumalla satuttaneen itsensä. Määräyksenä oli viikon kipulääkekuuri ja seuraavat pari viikkoa sairastarhassa. 


Lapi siirtyi toukokuun alussa uudelle tallillekkin. Muutto tuli vähän nopeasti,mutta nähtiin parhaaksi vaihtoehdoksi siirtää Lapi lähemmäs meitä. Uudelle tallille on meiltä siis 15min ajomatka autolla ja pääsen jopa itse pyöräilemään tallille. 

Nyt Lapi on kuitenkin lähtenyt toipumaan hienosti,eli loma on tehnyt tehtävänsä,käynnissä ei ole enää mitään ontumaa havaittavissa ja itse hevonenkin rupeaa olemaan pirteä oma itsensä. Lapi on jopa päässyt laiduntamaan omaan pienempään lohkoon.


Hyvät kesät kaikille lukijoille! =)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sana on vapaa,kuitenkin muistakaa kommentoida asiallisesti! :)