sunnuntai 5. maaliskuuta 2017

Lainaratsuilua.

Todellakin pitkästä aikaa istun tietokoneen ääressä. Olen onnistunut välttelemään tietokoneella istumista aika taitavasti, sillä siellä odottaa hirveä läjä rästitehtäviä. Isovelikin oli päättänyt pistää koneeni kasaan tuossa loman aikana, enkä sitä ole saanut aikaiseksi kasata. 

Anyway, käytiin hiihtoloman ekalla viikonlopulla Rouhialan tallilla taas maneesilla. Perjantaina meillä oli Ville Vaurion valmennus, mutta siitä ei kuitenkaan sen enempää, koska teen ihan oman postauksen kuvineen ja videoineen. Ponte jäi Rouhialaan valmennuksen jälkeen yökylään, joten mulla oli taas mahis ratsastaa maneesissa toisenakin päivänä, ja sehän meille passasi.

Pääsin lauantaina taas pitkästä aikaa kiipeämään Vilman pikkuhepan, Myffin kyytiin!
Menin Myffillä viimeksi joulukuussa, kun oltiin Ponten kanssa viikonloppu maneesilla ja vaihdettiin Vilman kanssa heppoja,


Tykkäsin Myffistä alusta asti, sillä se on simppeli kaveri, sillä kun selästä antaa jonkin avun, reaktio tulee pikimmiten, sekä Myffi liikkuu kivasti itse eteen. 
Mulle on muutenkin lomaa ratsastaa tämmöisillä pienemmillä hepoilla, ei hapota ihan kokoajan istuessa. ;) 
En tietenkään päivittäin voisi pikkuhepoilla mennä, vaikka lyhyt olenkin, mutta en kuitenkaan mikään hento keijukainen, mutta onneksi silloin tällöin menolla ei ole haittaa hevoselle, hevonen kuitenkin kantaa itsensä ja liikkuu hyvin munkin alla.


Huomasin itsekin, että saatoin alkuun ehkä liikaa hoputtaa Myffiä ja keventää tosi isosti, sillä olen niin tottunut Ponten isoihin liikkeisiin ja on aikamoinen kulttuurishokki mennä 20cm pienemmän hepan kyytiin.
Mentiin aika perusjuttuja, paljon taivuttelua. Myffillä oli vähän hankala asettua ulos oikeassa kierroksessa(?), joten tehtiin paljon vastataivutuksia ja lopuksi poni rupesi taipumaan ihan kivasti.
Yritin vähän väliä miettiä kuinka päin istun, sillä mulla on edelleen taipumusta könöttää ja taisin Vilmallekin sanoa, että heittää mua jollain jos könötän... :D


Tykkään kovasti tästä hepasta juurikin sen luonteen takia. Niinkun Vilmallekin sanoin, että ton pikkukaverin ratsastaminen on mulle vähänniikunkun "lomaa". ;) Olen varmaan aikaisemminkin sanonut, että pitäisi jatkossakin mennä edes silloin tällöin erilaisilla hevosilla, sillä se opettaa kaikista eniten! 

Meettekö te muut usein eri hevosilla? 

3 kommenttia:

  1. Tosi nätin näköistä menoa sulla ja Myffillä! Itse ratsastan ratsastuskoulussa pääasiassa kolmella eri hevosella, mutta myös muilla - monipuolisuutta siis löytyy :)

    VastaaPoista
  2. Mä en edes äkkiseltään muista milloin olen ratsastanut jollain muulla kuin Oliverilla, varmaan ennen kuin se tuli mulle. Pitäis kyllä ehdottomasti.

    VastaaPoista

Sana on vapaa,kuitenkin muistakaa kommentoida asiallisesti! :)