sunnuntai 18. syyskuuta 2016

Ville Vaurion valmennus

Niinkuin otsikkokin kertoo,oltiin perjantaina 16.9 Ville Vaurion silmän alla. Jännitin valkkaa ihan älyttömästi,enkä edes tiedä miksi. :D En siis koskaan aiemmin ole käynyt Vaurion tunnilla,joten oli jo korkea aika mennä. Heräsin siis ilomielin aamu kuudelta,että kerkeän tallille ja  valmennukseen,joka alkoi klo 9.30.


Alkuun Ville kyseli hevosesta ja kaikkea muuta olennaista. Kerroin hieman hevosesta ja siitä,että se on vasta alle kuukausi sitten meille tullut ja mulla on vielä ajo-ohjeet hieman hukassa. Ensimmäisenä Ville kiinnitti huomiota ratsastuksessani istuntaani ja tosi huonoon ryhtiini. Melkeinpä koko tunnin ajan sama lause "ylävartaloa taakse" kuului kentän keskeltä. Ville myös huomautti kuinka mun pitäisi saada hevonen liikkumaan itse eteen,mulla kun on tapana jäädä puskemaan ja puskemaan. Nopeammat ja terävämmät avut ja välitön kiitos reaktiosta.Laukassa mulla oli taas jälleen vaikeuksia istua,mutta ohjeilla ja avulla muutama pieni järkevä pätkä tuli loppua kohden. Mulla oli sama ongelma jo Lapidarin kanssa,kippasin eteen ja otin liikaa ohjasta tukea. Kuitenkin ahkeroinnilla sain jo jotain tolkkua istuntaani,mutta pitkän tauon jälkeen ollaan taas lähtöpisteessä,great.... 


Laukkojen jälkeen otimme pienet puhallukset ja jatkoimme hommia käynnissä ja ravissa. Me ei tällä tunnilla tehty mitään ihmeellistä,ihan perustyöskentelyä. Tehtiin kulmia,joiden perään voltti. Pitkät sivut piti istua harjoitusravissa ja ennen kulmaa siirtää käyntiin. Pompin ihan hulluna harkkaravissa,enkä saanut mitään tolkkua hevoseen,siksi Ville sanoikin,että aina kun pakka leviää otan pari askelta käyntiä ja korjaan istuntaa.


Pääsin jo pikkuhiljaa istumaan satulaan ja istuin jopa pikkupätkiä järkevästi. Ville sanoikin,että kyllähän sitä voisi lähteä vaatimaan aktiivisempaa ja hienompaa ravia,eikä mummohölkkää,mutta ensin mun on opittava istumaan. Olen tästä kyllä täysin samaa mieltä. Ei se ole okein lähteä yrittämään mitään,ennenkuin antaa hevoselle rauhan tehdä töitä,eikä keiku ja häiritse,joka tekee menosta hevosellekkin epäumukavaa.


Olen tosi tyytyväinen valmennukseen ja menen jatkossakin,kun Ville tänne päin on tulossa! 


Oletteko te käyneet ikinä Villen tunnilla? 


6 kommenttia:

 1. Vois kyllä itsekin käydä joskus Villen valkussa, näytti ihan kivalta se sen opetustapa kun hetken niitä valmennuksia Rouhialassa katsoin :) Kivan näköistä menoa, kyllä se siitä lähtee! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa kokeilla,tykkäsin itsekin opetustyylistä,eikä päästä helpolla. ;) kiitos! kun saa oman kunnon kohenemaan ja onneks kentällä peili,nii pystyy kyttää omaa istuntaa. :D

   Poista
 2. Onnea uudesta heppakaverista! Ja musta toi sun teksti ja ajatukset oli älyttömän hyviä. Liian usein näkee niitä jotka vaatii hevoselta ties mitä temppuja mutta oma istunta ja perusasiat on kuitenkin ihan hukassa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) ärsyttää kyllä suunnattomasti se,kun päästiin Lapin kanssa jo aina pitkälle ja nyt lähdetään taas ihan nollasta,mutta kärsivällisyys ja kova työ vielä palkitaan!

   Poista
 3. Villen valmennukset on kyllä kivoja! Harmi vaan että muutti sinne Saksaan ettei ehdi käymään täällä niin usein.. :/

  VastaaPoista

Sana on vapaa,kuitenkin muistakaa kommentoida asiallisesti! :)