sunnuntai 7. elokuuta 2016

POSTAUSHAASTE: puolesta vai vastaan?




MITÄ MIELTÄ OLET?

Hevosen tulisi liikuttaa päivittäin.
Puolesta. Meillä Lapia ollaan liikutettu vähintään 5-6 kertaa viikossa ja vapaapäivinä se kävelee. Joskus kyllä sillä on täysin vapaata,koska se liikkuu tarhassa aika hyvin itse,mutta ainakin vanhan hevosen olisi hyvä liikkua joka päivä,ettei jäykisty. 

Lämppärit sopivat vain ravureiksi.
Aika jyrkkä ilmaisu,mutta vastaan. Lämpösistäkin saa tosi kivoja harraste ratsuja. Jos kuitenkin haluaisin itselleni kunnon kilpahevosen,niin en ehkä ensimmäisenä ostaisi lv:tä.
Kirjoja lukemalla ei opi ratsastamaan.
Puolesta ja vastaan. Olen itsekin lukenut aika paljon kirjoista ja kyllähän sitä jotain oppii,mutta parhaiten kyllä tekemällä käytännössä. Kirjoista lukeminen ainakin auttaa minua itseäni hahmottamaan jonkun jutun paremmin vielä valmentajan ohjeiden lisäksi.

Satulavyö tulisi kiristää hitaasti asteittain.
Puolesta. Ainakin itse kiristän jo tallissa ja ensimmäisen kerran ja selkään noustessa vielä toisen kerran. Alkukäyntien jälkeen katson vielä,että pitääkö kiristää vielä uudestaan.

Hevosten tulisi saada tarhata ja laiduntaa laumoissa.
En osaa oikein sanoa,kyllähän se hevoselle olisi aina parempi tarhata laumassa,koska kun laumaeläimiä ovat,mutta esim Lapia ei voi tarhata laumassa hirveän riehumisen takia. Se nimittöin riehuu ja repii omat ja kaverin loimet.


Selkään tulisi aina nousta hevosen vasemmalta puolelta.
Itse en niinkään kiinnitä huomiota kummalta puolelta nousen.

Hevosta hoidettaessa tai varustettaessa hevosen tulisi olla aina kiinni.
Puolesta ja vastaan. Lapia en pidä karsinassa kiinni,vaikka se aika paljon pyöriikin,mutta käytävällä yleensä aina se on molemmilta puolilta kiinni. Vierasta hevosta pidän kyllä aina kiinni.

Vain kisatulosten perusteella voi sanoa, minkä tasoinen ratsastaja on.
Vastaan. Kisatulosten perusteella ei voi sanoa minkä tasoinen ratsastaja kyseessä. Esim itse en ole kisannut kuin HelppoaC:tä ja B:tä ja aika vaihtelevin tuloksin,mutta mennään valmennuksissa yleensä sulkuja ja avoja ja kaikkea,mitä esim Helppoon A:han kuuluu.


Mitä rikkaampi on sitä pidemmälle ratsastuksessa on mahdollista päästä.
Puolesta. Tämähän on totta. Isolla rahalla saa hyvän ja valmiin hevosen,jolla pääsee itse opettelemaan ja pääsee useammin valmentautumaan,sekä varaa pitää esim maneesitallilla.

Se, miten korkeita esteitä hyppäät, ei kerro siitä, miten hyvä ratsastaja olet.
Kyllähän jokainen,jolla vain tasapainoa on ja tarpeeksi nöyrä hevonen voi hypätä vaikka metriä,vaikka ei perusratsastus olisi kunnossa. Mutta kuitenkin mitä isommiksi esteet nousee,niin sitä enemmän pitäisi osata ratsastaa,kun ei mikään hevonen ole automaatti.

Ennen oman hevosen ostoa ratsastajalla tulisi olla kokemusta joko vuokra- tai ylläpitohevosesta.
Mielellään kyllä,niin osaa hoitaa hevosen hyvin. Meillä taas äidin kanssa ei ollut kokemusta,kun ratsastuskoulusta ja itse olin käynyt vain alkeiskurssin,mutta meillä oli hevonen Saksassa ammattitaitoisessa hoidossa,jossa saatiin paljon apua ja neuvoja.


On tiputtava vähintään 100 kertaa, ennen kuin voi sanoa itseään hyväksi ratsastajaksi.
Ei oikeastaan. Kyllähän jokainen tippuminen opettaa tavallaan,mutta ei putoamisten määrä määrittele ratsastajaa.

Hevosenomistajan olisi hyvä välillä päästä ratsastamaan muillakin hevosilla kuin vain omallaan.
Ehdottomasti kyllä! Mitä enemmän ratsastaa muilla hevosilla,sen parempi! Helposti tottuu siihen omaan,eikä sitten osaakaan ratsastaa kun sillä omalla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sana on vapaa,kuitenkin muistakaa kommentoida asiallisesti! :)